01
01
01
01
01
01
HARLEY-DAVIDSON CLUB OF DENMARK
distrikt 5, Midt
hdcm.dk / Nyheder i dist. Midt / 2018 / FÆLLESTUR – Tour de Djursland søndag den 12. august

FÆLLESTUR – Tour de Djursland søndag den 12. august

Tilbage

Turudvalget havde planlagt en oplevelsesrig tur og med et håb om væsentlig bedre vejr, end sidste fællestur til Djursland – som var med heldagsregn. Vanen tro var også denne fællestur med kaffe og rundstykker i Klubhuset inden afgang. Turudvalgsformanden orienterede inden afgang kort om dagens tur, som indeholdt ikke mindre end to færger, et besøg hos Kaj’s Hold, en is ved Vaffelbageriet i Fjellerup og en kop kaffe på MC Touring Camp.

Syv medlemmer på syv cykler var mødt op og vejret var så som så. Meget tæt på regnvejr, da vi lettede anker. Turen gik via Sminge til Fårvang, over Thorsø, Laurbjerg og Randers til Fausing, hvor vi samlede yderligere to cykler op på begge sidder af rundkørslen inden vi ved Allingåbro tog retning mod Bode Enge. 

 

Turen var planlagt via Mosten MC og dragracingbanen, men lige præcis det stykke vej kunne ikke betrædes, da klargøringen til Mosten Raceday var påbegyndt. Vi vendte og tog via Stenalt og Vore til dagens første færgetur med Mellerupfærgen. Fra Mellerup gik turen via Tvede nordøst over til Udbyhøj og dagens anden færgetur med Udbyhøjfærgen. Kort herefter var vi ved første stop på turen, Kaj’s Hold i Holbæk, hvor endnu en deltager ventede. Vi blev taget pænt imod, budt på øl, rundvisning og et par historier eller tre alt imens grill og friture blev tændt op og pølser og pomfritter blev sat over. 

 

Da rundvisningen var slut og vi havde fået overrakt vores medbragte ”værtindegave” til vores venlige værter, var pølserne og pomfritterne klar. Efter en pølse eller to til de stærkt sultne, en lille rom og en kop kaffe til at slutte af med, var det tid, med en lokalkendt guide i front, at bevæge os til Fjellerup for at få desserten.

 

Ad snørklede veje via by, skov og strand nåede vi fortsat rimelig tørre til Vaffelbageriet ved Fjellerup. Efter en lille is – så lille som det er muligt her – splittede vi op og halvdelen vendte, i håb om at nå hjem i tørvejr, snuden mod deres respektive hjem. Vi andre fortsatte turen til MC Touring Camp i Nødager, hvor vi undervejs fik en forvarsel om det kommende vejr. 

 

Vi fik en kop kaffe og turudvalgsformanden fik sig et pænt stykke af Lenettes hjemmebagte kage. Så var det tid at komme hjemad, men først en tankning i Thorsager. Vejene var våde og regnen tiltog, men frisk gik det via Mørke, Ødum og Hadsten til Hammel, hvor turudvalgsformanden holdt ind og med et tak for i dag sluttede fællesturen. Herfra var det på egen hånd og i øsende regnvejr hjemad for de sidste fem.

 

Tak for en god, begivenhedsrig og til sidst våd dag.

photo