01
01
01
01
01
01
HARLEY-DAVIDSON CLUB OF DENMARK
distrikt 5, Midt
hdcm.dk / Nyheder i dist. Midt / 2018 / 07-11-2018 motorlære claus Vissing

Motorlære 7. november 2018

Tilbage

Et råkoldt efterårs pust fyldte klublokalet da porten blev åbnet og Claus og Kresten trak cyklen ind, hængte køretøj op og supplerede med lidt udstyr, værktøjskasse, en ekstra motor og lidt reservedele.

PC, projektor og lærred kom på plads, blev tjekket og var klar, da de femten interesserede medlemmer fandt deres pladser til vintersæsonens anden Motorlæreaften. 

Aftenens emne var foredrag ved Claus Vissing, professionel speedwaykører fra Grindsted. Claus havde taget sin ”lille hjælper” Kresten Knudsen med, som styrede slideshowet og i et muntret samspil supplerede Claus i et inspirerende foredrag med anekdoter fra især speedwaybanerne, men også fra landevejene, hvor der bruges meget tid på transport.

Claus Vissing er født og opvokset i Sdr. Omme og gad som barn ikke rigtig spille hverken håndbold eller fodbold. Der var åbenbart mere benzin end bold i blodet. Hans far tog ham med til speedway i Grindsted som otteårig, så var han solgt, og har kørt lige siden. Claus er i dag 32 år og glæder sig fortsat som et lille barn til hvert et løb. Trods sin professionelle status betragter Claus fortsat sit job som sin hobby og kalder sig selv semiprofessionel. Inden han tegnede sin første professionelle kontrakt havde han også gjort sin uddannelse som kleinsmed færdig, hvilket Claus ingenlunde har fortrudt. En uddannelse som han stadig gør brug af, også da han i vinterhalvåret arbejder hos nogle af sine sponsorer. I sommerhalvåret er Claus professionel speedwaykører på fuld tid.

En typisk løbsuge indeholder flyveren til England for et par løb, hvor Claus kører for såvel Glasgow Tigers og Somerset Cases Rebels, så flyveren hjem igen for at kører for Grindsted Speedwayklub, så i varebilen for med cykel og udstyr at køre til Polen for et løb eller to. Tilbage i varebilen og hjem til Danmark med håb om lidt søvn og familie, inden det starter forfra med flyveren til England for endnu et par løb.

Efter selve foredraget var der lidt at kigge på i form af køredragt og støvler, nye og brugte reservedele, en reserve motor samt én af Claus’ cykler. Cyklen blev startet op, med en efterfølgende dejlig duft af brændstof og sød musik i ørene. 

Det er 500 cubic, én cylinder, ingen bremser, ingen kobling – så det er ”bare” at dreje på håndtaget...

Tak til Claus og Kresten for god, munter og informativ underholdning.